SulfoSprint este un ingrasamint corectiv-nutritional pe baza de sulf, avand rol de de a realiza in zona de dezvoltare radiculara o reducere graduala a valorii pH-ului solului pentru a facilita absorbtia tuturor elementelor nutritive, care altfel ar fi imobilizate de componenta calcaroasa din sol.

Vezi descriere
Momentan acest produs nu mai face parte din portofoliul Marcoser!

SulfoSprint este un ingrasamint corectiv-nutritional pe baza de sulf, avand rol de de a realiza in zona de dezvoltare radiculara o reducere graduala a valorii pH-ului solului pentru a facilita absorbtia tuturor elementelor nutritive, care altfel ar fi imobilizate de componenta calcaroasa din sol.

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere SULFOSPRINT

SulfoSprint este un ingrasamint corectiv-nutritional pe baza de sulf, a carui formulare exclusiv granulata permite o distribuire usoara a produsului pe teren, pe intreaga suprafata sau localizat, precum si o dezintegrare uniforma in prezenta umiditatii.

CORECTIV

Continutul ridicat de sulf are rolul de a realiza in zona de dezvoltare radiculara o reducere graduala a valorii pH-ului solului pentru a facilita absorbtia tuturor elementelor nutritive care altfel ar fi imobilizate de componenta calcaroasa din sol.
Sulful
este un corector al solurilor alcaline si saline. Majoritatea culturilor arboricole, erbacee, legumicole si floricole au nevoie de valori optime ale pH-ului cuprinse intre 5-7. Cel mai frecvent, aparitia carentelor de microelemente este cauzata nu de o lipsa ca atare a acestora, ci din dificultatea de a fi asimilate din cauza alcalinitatii ridicate a solului. In acest caz, sulful folosit ca si corector al pH-ului face ca azotul, fosforul si potasiu, precum si microelementele (fier, mangan, zinc etc.) sa fie mai usor disponibile plantelor.

NUTRITIV

Se cunoaste faptul ca tomatele, varza, ceapa, usturoiul, capsunii precum si alte culturi reactioneaza bine la prezenta sulfului in planul de nutritie. Acest element are rol important in compozitia si caracteristicile calitative ale partilor comestibile.

Microorganismele din sol realizeaza oxidarea sulfului care este transormat in sulfat iar apoi este treptat asimilat de radacini. Trebuie remarcat faptul ca actiunea sa este graduala in timpul ciclului vegetativ de dezvoltare a culturilor si nu este spalat de apa.

Efectul global al rezultatelor SulfoSprint® se traduce printr-o mai buna disponibilitate a nutrientilor, printr-o mai mare eficienta a programelor de fertilizare, toate acestea ducand la mai bune rezultate de productie ale culturilor.

Doze si modalitatea de aplicare:

* Actiune corectiva cu aplicare pe toata suprafata:

  • Corectie de fond.....................................................600-800 kg/ha
  • Corectie de intretinere............................................300-500 kg/ha

* Pentru afini, zmeura, mure, vita de vie, livezi, citrice, maslini etc. :
Se recomanda distribuirea produsului localizat, de-a lungul randului, dupa recoltare, toamna sau iarna tarziu, cu o incorporare usoara, cantitatea recomandata fiind de 0,5-1,5 kg pe planta.
*Actiune nutritiva

  • culturi ce sintetizeaza cantitati mici de proteine .............. 200-300 kg/ha

            (grau, orz, cartofi, porumb, sfecla de zahar)

  • culturi ce sintetizeaza cantitati mari de proteina ................ 300-400 kg/ha

            (lucerna, trifoi, mazariche, mazare, fasole, soia)

  • culturi bogate in compusi de sulf ........... 400-500 kg/ha>

            (rapita, varza, usturoi, ceapa, cicoare, telina, tomate pentru procesare industriala)

Dozele de mai sus sunt doar orientative si pot varia in conformitate cu caracteristicile pedoclimatice ale fiecarei zone in parte (fertilitate: chimica, fizica si biologica; precipitatii si temperatura).

Important!
- evitati contactul direct al produsului cu sistemul radicular al plantelor!

ATENTIE
:  in baza caracteristicile descrise, este vorba despre un produs pentru  a carui distributie (imprastiere) se recomanda utilizarea de manusi, masca si ochelari de protectie (ca si in cazul unei imprastieri normale de sulf sau cupru). Orice animale trebuie tinute departe de zonele tratate cel putin 4-5 zile.

Review-uri

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau primit acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs: